A purhab szigetelésnek ennek a festéknek a felhordása az „E” tűzvédelmi besorolást „B” tűzvédelmi besorolási kategóriára javítja.

A tűzvédelmi festékek olyan speciális festékek, amelyeket a tűzvédelem céljából használnak, és amelyek segítenek csökkenteni a tűz káros hatásait. Ezek a festékek általában olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a tűz terjedését, vagy lassítják annak terjedését.

A tűzvédelmi festékek két fő típusba sorolhatók: az intumeszcens és a hőálló festékek.

Az intumeszcens festékek olyan festékek, amelyek tűz esetén megduzzadnak, és a festék rétege vastagabbá válik, így képesek védelmet nyújtani az épület szerkezeteinek. Az intumeszcens festékek általában acél- és fafelületekre használják, és akár 120 perces tűzvédelmi időtartamot is biztosítanak.

A hőálló festékek olyan festékek, amelyek képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek, és nem égnek el, ha hőnek vannak kitéve. Ezeket a festékeket általában acél- és betonfelületekre használják, és akár 90 perces tűzvédelmi időtartamot is biztosítanak.

A tűzvédelmi festékek alkalmazása a tűzbiztonság szempontjából fontos, mivel segítenek csökkenteni a tűz okozta károkat és a sérülések számát. Az ilyen festékek alkalmazása általában az épületek, irodák, raktárak és más hasonló helyek belső felületeire vonatkozik. Az ilyen festékek alkalmazásához fontos, hogy szakember végezze el a munkát, és az előírásoknak megfelelően kerüljön alkalmazásra.