Teljesen hézagmentesen szigetel, jó ár érték aránya miatt a magánszektorban kedvelt. Gyorsan kivitelezhető éa jó hőszigetelő értékű.

A nyitott cellás purhab egy olyan szigetelőanyag, amely nagyon hasznos lehet az épületek hőszigetelésében és hangszigetelésében. Ez a szigetelőanyag a poliuretán hab (PUR) formájában létezik, amelyet speciális eljárással állítanak elő, hogy a hab sejtszerkezete nyitott legyen, így levegő és vízpára átjárható.

A nyitott cellás purhab sok előnnyel rendelkezik az épületszigetelés terén. Először is, a nyitott cellás purhab kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, és nagyon hatékonyan csökkenti a hőveszteséget az épületből.

A nyitott cellás purhab levegő és vízpára átjárható, így lehetővé teszi az épület számára, hogy lélegezzen, és elkerülhető a nedvesség felgyülemlése a falakban és a padlókban. Ez fontos a penészesedés megelőzése érdekében, amely nem csak károsíthatja az épületet, hanem az egészségre is ártalmas lehet.

Harmadszor, a nyitott cellás purhab könnyen alkalmazható és formázható, és lehetővé teszi a pontos adagolást a különböző felületek szigeteléséhez. Ez a szigetelőanyag ragadós, és könnyen tapad más anyagokhoz, mint például a fa, a beton vagy a fém. A nyitott cellás purhab ugyanakkor könnyű, ami nagy előnye lehet az épület összsúlyának csökkentése szempontjából.

Végezetül, a nyitott cellás purhab egy nagyon tartós szigetelőanyag, és hosszú élettartammal rendelkezik. Nem reped, nem zsugorodik vagy deformálódik, és képes ellenállni a nedvességnek, a penésznek és az éghetőségnek. Ez azt jelenti, hogy az épületekben alkalmazva hosszú távon kiválóan teljesít.

Összefoglalva, a nyitott cellás purhab egy nagyon hatékony szigetelőanyag, amely megfelelően telepítve kiválóan teljesít az épületek hő- és hangszigetelésében. Azonban fontos megjegyezni, hogy a nyitott cellás purhabnak vannak néhány korlátai is. Például, ha nem megfelelően alkalmazzák, akkor a hab kialakíthat szivacsos állapotot, amely csökkenti a szigetelőképességet. Továbbá, a nyitott cellás purhab magasabb költséggel jár, mint más szigetelőanyagok, például a gyapot vagy a kőzetgyapot.

A nyitott cellás purhab használatára számos alkalmazási lehetőség van, például az épületek külső és belső falainak szigetelése, a tetők és padlók szigetelése, az ablakkeretek és ajtókeretek szigetelése, és a csövek és vezetékek szigetelése. A nyitott cellás purhabot tapasztalt szakembernek kell felvinni, aki megfelelően ismeri a szigetelőanyag tulajdonságait és alkalmazási módjait.

Összességében, a nyitott cellás purhab egy nagyon hatékony szigetelőanyag, amelynek sok előnye van az épületszigetelés terén. Azonban, mint minden szigetelőanyagnál, fontos megfelelően alkalmazni és karbantartani, hogy biztosítsuk a szigetelőképességet és az épület hosszú élettartamát.