Bármilyen épületről is legyen szó, nagy odafigyelést igényel a legmegfelelőbb szigetelés kiválasztása, akár új vagy régi épület szigetelését tervezzük.

A Pluimers csoport által használt hőhíd és hézagmentes szigetelési technológiák széleskörű alkalmazhatóságuk által mindig jó választás, ha időtálló szigetelés a cél.

Az ipari épületek esetében különösen fontos szerepe van a megfelelő szigetelésnek, mivel ezek az épületek jelentős hőveszteséget okozhatnak a nem megfelelő szigetelés miatt. Az ipari épületek nagy területűek és magas belmagasságúak lehetnek, ami nagy kihívást jelent a megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartásában.

Az ipari épületek szigetelése számos előnnyel jár. Először is, a megfelelő szigetelés jelentős mértékben csökkenti az épület energiafelhasználását, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a hosszú távon. Másodszor, a megfelelő szigetelés segít megőrizni az épület belső hőmérsékletét és páratartalmát, ami javítja az épületben dolgozók kényelmét és munkakörülményeit. Végül, az ipari épületek megfelelő szigetelése hozzájárul a környezetvédelemhez is, mivel csökkenti az épület energiafelhasználását és ezzel együtt a károsanyag-kibocsátást.

Az ipari épületek szigetelése sokféle anyaggal történhet, beleértve a cellulóz- és gyapjúszigetelést, a szilárd szigetelést, a szivacs- és habanyagokat, valamint a fólia és a tömítőanyagokat. A szigetelés anyagának kiválasztása az épület adottságaitól, a környezeti tényezőktől, valamint az épület funkciójától és használati módjától függ.

Az ipari épületek szigetelésekor fontos figyelembe venni az épület szerkezetét és a szigetelési rétegek vastagságát. Az épületen belüli különböző zónák különböző hőmérsékletet és páratartalmat igényelhetnek, így fontos az egyes területek megfelelő szigetelése és szabályozása. Az ipari épületek szigetelésének tervezése és végrehajtása szakértelmet igényel, ezért fontos megbízható és tapasztalt szakemberekkel dolgozni.